CO-certificering

Minister De Jonge heeft besloten om installatiebedrijven tot 1 april 2023 de ruimte te geven om het wettelijke CO-certificaat te behalen. Zonder dit certificaat mogen bedrijven vanaf 1 april 2023 geen gasverbrandingsinstallaties, zoals cv-ketels, geisers en gashaarden, meer onderhouden, repareren of plaatsen. Dit is bepaald in het wettelijke CO-stelsel, dat erop is gericht om incidenten met koolmonoxide te voorkomen.

Wat is CO-certificering precies?

Vanaf 1 januari 2023 mogen werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties alleen nog worden uitgevoerd voor bedrijven die hiervoor gecertificeerd zijn. De CO-certificering, ook wel De Gasketelwet, is een Nederlandse wettelijke regeling die vakbekwaamheidseisen stelt aan cv-monteurs en installatiebedrijven die verwarmingsketels inbedrijfstellen na plaatsing, reparatie of onderhoud. Deze verplichte CO-certificering moet het aantal incidenten, veroorzaakt door koolmonoxide, terugdringen.

Gasservice West-Brabant is gecertificeerd

Wij zijn een gespecialiseerde servicedienst voor ketels, boilers en geisers. Onze vakkundige mensen zorgen ervoor dat u er altijd warmpjes bij zit! U kunt bij ons terecht voor onderhoud, reparatie, vervanging en installatie van alle apparatuur die te maken heeft met warm water en (centrale) verwarming. Al onze specialisten zijn CO-gecertificeerd.